Ouderbegeleiding

Vind in ouderbegeleiding de verbinding met je kind terug.

Een veilige haven om in terug te keren, is één van de belangrijkste dingen die een jongere nodig heeft om zelfvertrouwen te ontwikkelen. In ouderbegeleiding leer je weer de veilige haven te zijn voor je kind.
“We hebben 4 knuffels per dag nodig om te overleven. We hebben 8 knuffels per dag nodig voor onderhoud. En we hebben 12 knuffels per dag nodig om te groeien.” – Virginia Satir
Signalen

Soms lukt het niet de ouder te zijn die je kind nodig heeft

Het kan dat de ouders/verzorgers eerst begeleiding willen. Bijvoorbeeld omdat jullie als ouders/verzorgers vanwege persoonlijke problemen vastlopen in het ouderschap, jullie niet goed weten hoe je je puber of jongvolwassen kind liefdevol moet begrenzen, jullie samen als partners geen overeenstemming over de opvoeding kan krijgen.

Ouderbegeleiding bij Jongerentherapie Amsterdam
Ouderschap

Goed genoeg ouderschap = genoeg

Immers perfectie is zeker in ouderschap niet haalbaar en ook niet nodig. In de ouderbegeleiding kijk ik hoe jullie in het ouderschap staan, wat jullie ervan verwachten en wat jullie eigen ervaringen zijn die meespelen in hoe je ouder bent. Maar ook kijken we wat jij vanuit je eigen opvoeding hebt meegekregen. Op deze manier krijg je meer inzicht en houvast om de ouder te zijn die je wilt zijn en je kind nodig heeft.

Wanneer na de ouderbegeleiding meer nodig is om de relatie met (een van) de kinderen te verstevigen, zullen we in overleg gezinssessies houden. In mijn werk met jongeren heb ik geleerd dat loslaten van je kind in de fase naar volwassenheid ook vraagt om liefdevol verbonden te blijven.

Door de therapie met het gezin te hebben, is er een directe route in het ontwikkelen van het vertrouwen in de jongere. Hierbij ben ik een tijdelijk verbindingsbruggetje. Dit doe ik met humor, respect en heldere en betrokken ondertiteling van wat ik zie gebeuren.

Werkwijze

What’s next?

In de intake bespreken we wat jullie als ouder willen bereiken en wat daarin de meest handige route is. In sommige gesprekken zal ik jullie samen spreken en soms ook alleen. Waar nodig voegen we andere belangrijke opvoeders van jullie kinderen in het proces. Denk aan stiefouders of opa’s en oma’s. We gaan samen op onderzoek uit wat jullie helpt om de ouder te zijn die je kind nodig heeft. Dit doen we door praten en ook door hier samen te oefenen.
“Being the “best you can be” is really only possible when you are deeply connected to another. Splendid isolation is for planets, not for people.” – dr. Sue Johnson
Wil je weten of ouderbegeleiding bij jullie past? Neem dan gerust contact met mij op! Ik ga graag met je in gesprek om jullie te helpen de ouder te zijn die je kind nodig heeft!
Jouw voordelen

Dit is waarom jij kiest voor Jongerentherapie Amsterdam

Jij staat voorop

Persoonlijk en op maat gemaakte therapie waarin de mens en niet de methode centraal staat.

Oplossingsgericht

Therapie gericht op jouw kwaliteiten en veerkracht zodat vertrouwen sneller kan groeien.

Steun & verbinding

Het versterken van de steun en verbinding met ouders, vrienden of lief.

Veilige omgeving

Een speelse, warme omgeving waarin veiligheid en respect voorop staan.

Efficiënt

Therapie gericht op wat jij nodig hebt. We doen niet meer, maar ook zeker niet minder.

14+ jaar Ervaring

Meer dan 14 jaar ervaring met pubers en jong-volwassenen, ouders en hun gezinnen.

Maak kennis met...

Jongerenpsycholoog Stephanie van Oorschot

Al jong had ik door dat achter de buitenkant van mensen er vaak een heel ander verhaal schuilgaat. Dat heeft me altijd geboeid en geleerd om juist door te vragen waar anderen soms ophouden. Geen verhaal is me te gek of te heftig.

Reviews

Lees wat zij vinden van Jongerentherapie Amsterdam

Aangesloten bij

Scroll naar boven

Wachttijd indicatie

Wachttijd indicator status uitleg:

Groen (er is plek)
Oranje (beperkt plek)
Rood (wachttijd)