Maak kennis met...

Jongerenpsycholoog Stephanie van Oorschot

inspirerend

Het gaat om het echte contact tussen mij en de jongere

S.van Oorschot-2

Al jong had ik door dat achter de buitenkant van mensen er vaak een heel ander verhaal schuilgaat. Dat heeft me altijd geboeid en geleerd om juist door te vragen waar anderen soms ophouden. Geen verhaal is me te gek of te heftig. Werken met jongeren vind ik ongelooflijk inspirerend. Ze zijn bezig hun eigen identiteit te ontwikkelen en dat levert een zoektocht op die voor ieder uniek is. Hierbij aansluiten doe ik met warmte, eerlijkheid en humor. En soms ook met stevigheid zodat de jongere zelf de regie over zijn proces en zijn leven kan ervaren. Ik ben niet van de strikte regels, protocollen of strakke interventies. Het gaat om het echte contact tussen mij en de jongeren.

Mezelf blijven ontwikkelen als psycholoog om jongeren beter te helpen, is essentieel voor mij. Zo heb ik me verder gespecialiseerd in gezins- en relatietherapie, oftewel systeemtherapie (vooral hechtingsgericht, ervaringsgericht en narratief). Andere thema’s waarin ik me heb gespecialiseerd zijn rouw, verlies en trauma.

Proces

Versterken van band jongere & dierbaren is inspirerend

In therapie zie ik jongeren opbloeien en hun leven (weer) in eigen hand nemen in verbinding met de mensen om hen heen. In mijn logo symboliseert de levenslijn in het handje dit proces. Want juist in relatie tot hun gezin, vrienden en lief leren jongeren zich het beste kennen. Hun liefde en steun geeft de jongere meer zelfvertrouwen om eigen keuzes te maken. Dit proces versterken, maakt het werken met jongeren extra inspirerend.

Het leren kiezen voor mezelf heb ik met vallen en opstaan geleerd.

Eigen pad

Durven om hulp te vragen heeft mij zelf geholpen

Ik weet dat de puberteit kwetsbaar kan voelen. In mijn eigen puberteit gebeurde er zoveel in mijn gezin, dat ik het leven lastig vond. Het leren kiezen voor mezelf heb ik daarna met vallen en opstaan geleerd. Durven om hulp te vragen heeft me daarbij geholpen.

En dat heb ik een aantal malen ingezet om echt mijn eigen pad te bewandelen. Al tijdens mijn studie psychologie aan Tilburg University wilde ik graag jongeren helpen. Maar ik voelde me nog te jong. En heb daarom eerst als marketingadviseur gewerkt. Leuk en dynamisch! Maar het bleef kriebelen en ging de opleiding integratieve psychotherapie volgen. In 2010 ben ik als jongerenpsycholoog aan de slag gegaan op een aantal verschillende vmbo-scholen. In 2011 heb ik mijn praktijk Jongerentherapie Amsterdam geopend. Daarnaast ben ik nog 4 jaar verbonden geweest als jongerenpsycholoog aan een huisartsenpraktijk .

Ben of ken je iemand die mijn hulp goed kan gebruiken? Neem dan gerust contact met mij! Ik ga graag met je in gesprek om jou te helpen om je leven weer in eigenhand te nemen!
Levensles

Animatiefilms zijn mijn guilty pleasure

Samen met mijn man woon ik alweer 27 jaar in Amsterdam. In mijn vrije tijd ben ik graag letterlijk op pad tijdens een lange afstandswandeling ergens in Nederland, het liefst met tentje. Of je kan me terugvinden bij vrienden en familie in Noord-Brabant, waar mijn roots liggen. Een van mijn guilty pleasures zijn animatiefilms. Kungfu Panda is een favoriet met de belangrijke levensles ‘het geheime ingrediënt van iedere overwinning ben je zelf’. Een levensles die ik graag meeneem in therapie.

Ik ben ook gespecialiseerd in
Reviews

Lees wat zij vinden van Jongerentherapie Amsterdam

Aangesloten bij

Scroll naar boven

Wachttijd indicatie

Wachttijd indicator status uitleg:

Groen (er is plek)
Oranje (beperkt plek)
Rood (wachttijd)