Gezinstherapie

Leer in gezinstherapie elkaar weer te vinden

In gezinstherapie leren jullie samen oude patronen te doorbreken. Zodat jullie weer op een liefdevolle manier met elkaar zijn verbonden. En je als jongere op een fijne manier je eigen weg kan gaan.
“Happiness is only real, when shared” – Chris McCandless in Into the Wild
Signalen

De weg naar volwassenheid heeft impact op het hele gezin

De fase van puberteit en jong-volwassenheid is turbulent en vraagt zowel van de ouders/verzorgers als van de jongeren aanpassingen. Dit is de ene keer gemakkelijker dan de andere keer, en voor de ene persoon gemakkelijker dan voor de ander. Soms verlies je in deze fase het contact, vertrouwen en de verbinding met elkaar en wil je dit weer terugvinden.

Als jongere heb je misschien de hoop opgegeven dat je ouders/verzorgers je ooit gaan begrijpen, denk je dat ze niet in je zijn geïnteresseerd of wil je je ouders niet belasten. En tegelijk wil je diep van binnen dat ze je horen, zien en begrijpen. Ouders/verzorgers zelf hebben ook hun eigen redenen waarom het ze soms niet altijd lukt de beste en meest liefdevolle ouder voor je te zijn.

Veilige haven

Vanuit een liefdevol gezin je vleugels uitslaan

Diep van binnen verlangen jullie ernaar om weer een gezin te zijn, ook al lopen jullie vast. In gezinstherapie help ik jullie inzicht te krijgen hoe jullie zijn vastgelopen, elkaar weer te begrijpen en andere manieren te vinden om met elkaar om te gaan. Maar vooral om elkaars liefde en vertrouwen weer te voelen. Zodat ouders weer de kinderen kunnen steunen om hun eigen weg in te gaan.

Een veilige haven om in terug te keren, is één van de belangrijkste dingen die je als jongere nodig hebt om zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Herkennen jullie je als gezin het volgende:

Gezinstherapie bij jongerentherapie Aamsterdam
Werkwijze

What’s next?

Voor gezinstherapie komt het liefst het gehele gezin naar de intake. Op die manier kan ik ieders perspectief op jullie zorgen horen. En kan ik zien waarin jullie vastlopen. Hierbij stem ik op jullie allemaal af en zet ik respect, veiligheid en empathie in. Na de intake zal ik jullie in wisselende samenstelling zien; soms alleen de ouders, of de jongeren en soms een ouder met een jongere. Net wat er nodig is om het onderlinge vertrouwen weer te verstevigen. In overleg zullen ook andere belangrijke verzorgers en opvoeders in het traject worden uitgenodigd, bv stiefouders, opa’s en oma’s.
“Being the “best you can be” is really only possible when you are deeply connected to another. Splendid isolation is for planets, not for people.” – dr. Sue Johnson
Wil je weten of gezinstherapie bij jullie past? Neem dan gerust contact met mij op! Ik ga graag met je in gesprek om jullie te helpen elkaar weer te vinden!
Jouw voordelen

Dit is waarom jij kiest voor Jongerentherapie Amsterdam

Jij staat voorop

Persoonlijk en op maat gemaakte therapie waarin de mens en niet de methode centraal staat.

Oplossingsgericht

Therapie gericht op jouw kwaliteiten en veerkracht zodat vertrouwen sneller kan groeien.

Steun & verbinding

Het versterken van de steun en verbinding met ouders, vrienden of lief.

Veilige omgeving

Een speelse, warme omgeving waarin veiligheid en respect voorop staan.

Efficiënt

Therapie gericht op wat jij nodig hebt. We doen niet meer, maar ook zeker niet minder.

14+ jaar Ervaring

Meer dan 14 jaar ervaring met pubers en jong-volwassenen, ouders en hun gezinnen.

Maak kennis met...

Jongerenpsycholoog Stephanie van Oorschot

Al jong had ik door dat achter de buitenkant van mensen er vaak een heel ander verhaal schuilgaat. Dat heeft me altijd geboeid en geleerd om juist door te vragen waar anderen soms ophouden. Geen verhaal is me te gek of te heftig.

Reviews

Lees wat zij vinden van Jongerentherapie Amsterdam

Aangesloten bij

Scroll naar boven

Wachttijd indicatie

Wachttijd indicator status uitleg:

Groen (er is plek)
Oranje (beperkt plek)
Rood (wachttijd)