Jongerentherapie individueel

Vind je kracht terug en leer weer te genieten van je leven.

In therapie gaan we samen op ontdekkingsreis zodat jij weer lekker in je vel zit, de regie over je eigen leven terugkrijgt, en gelukkig kan zijn samen met je vrienden, familie en relatie.

“Your real strengths comes from being the best ‘you’ you can be” – Kungfu Panda
Signalen

De weg naar volwassenheid is een rocky road

De weg naar volwassenheid is een turbulente periode. Veel verandert er in je leven en ook in jezelf. Vaak is dit leuk en spannend. Je probeert nieuwe dingen uit en ontmoet nieuwe vrienden. Maar soms loopt het anders dan je zelf had gewild.

Ontdek je kracht

Krijg weer grip op je eigen leven

Je wilt graag leren hoe je daaruit kan komen. In individuele jongerentherapie gaan wij samen op zoek waarom jij bent vastgelopen en wat voor jou de beste weg is om weer de kracht in jezelf te ontdekken. Want ook al voel jij die even niet meer, die zit er nog steeds.
“Omdat je niet weet waar je heen gaat, betekent nog niet dat je verdwaald bent” – James Norbury

Ben of ken je iemand die mijn hulp goed kan gebruiken? Neem dan gerust contact met mij op! Ik ga graag met je in gesprek om jou te helpen om je leven weer in eigen hand te nemen!

Sessies

Jongerentherapie gaat je helpen

In de sessies is er ruimte om te voelen wat er is. Je leert woorden geven aan deze gevoelens, zodat jij dit ook met anderen kan delen. Er is aandacht voor je kwaliteiten, dat wat al lukt en je veerkracht. In de sessies zet ik al mijn kennis en ervaring in om jou op weg te helpen. Daarbij vind ik het belangrijk dat jij centraal staat en niet de methode. Dus werkt er iets niet voor jou, dan zet ik iets anders in. Hoe spannend het ook voelt, we gaan het samen aan. En het liefst betrekken we de mensen die jou daarbij kunnen ondersteunen. Want iedereen heeft ook buiten therapie een steun in de rug nodig!
Werkwijze

What’s next?

Na aanmelding volgt er eerst een intake van ongeveer 55 minuten. Jij bepaalt of je alleen komt of liever iemand meeneemt, bijvoorbeeld een van je ouders. In de intake kan jij vertellen wat jij wilt bereiken in therapie en kan ik je vertellen hoe ik je daarbij kan helpen. Ben je jonger dan 16 jaar dan heb ik wel de toestemming van de ouders/verzorgers nodig.

In de eerste sessie bespreken we samen hoe het traject eruit gaat zien en ook of we anderen bij de therapie gaan betrekken. Je ouders/verzorgers zijn daarbij belangrijk, zeker als je nog thuis woont. Maar het kan ook je lief zijn, stiefouders, vrienden, of andere belangrijke mensen. Hierin zal ik je zeker adviseren, maar uiteindelijk ben jij degene die beslist. En als blijkt dat het jou meer gaat helpen om met je ouders of gezin in therapie te gaan, dan stem ik dat af met jouw ouders.

Wanneer je jonger bent dan 16 jaar dan hebben je ouders het recht om op de hoogte te worden gebracht van jouw proces. Maar maak je geen zorgen; wat je letterlijk tegen me vertelt, deel ik niet met ze.
“Embrace your awesomeness” Kungfu Panda
Jouw voordelen

Dit is waarom jij kiest voor Jongerentherapie Amsterdam

Jij staat voorop

Persoonlijk en op maat gemaakte therapie waarin de mens en niet de methode centraal staat.

Oplossingsgericht

Therapie gericht op jouw kwaliteiten en veerkracht zodat vertrouwen sneller kan groeien.

Steun & verbinding

Het versterken van de steun en verbinding met ouders, vrienden of lief.

Veilige omgeving

Een speelse, warme omgeving waarin veiligheid en respect voorop staan.

Efficiënt

Therapie gericht op wat jij nodig hebt. We doen niet meer, maar ook zeker niet minder.

14+ jaar Ervaring

Meer dan 14 jaar ervaring met pubers en jong-volwassenen, ouders en hun gezinnen.

Maak kennis met...

Jongerenpsycholoog Stephanie van Oorschot

Al jong had ik door dat achter de buitenkant van mensen er vaak een heel ander verhaal schuilgaat. Dat heeft me altijd geboeid en geleerd om juist door te vragen waar anderen soms ophouden. Geen verhaal is me te gek of te heftig.

Reviews

Lees wat zij vinden van Jongerentherapie Amsterdam

Aangesloten bij

Scroll naar boven

Wachttijd indicatie

Wachttijd indicator status uitleg:

Groen (er is plek)
Oranje (beperkt plek)
Rood (wachttijd)