Wordt therapie vergoed?


In welke mate de therapie wordt vergoed, is afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering. Jongerentherapie Amsterdam is aangesloten bij de beroepsvereniging NVPA en NVECP, de koepelorganisatie NAP en EAP. 

Betaling geschiedt direct na elke therapiesessie. Eventuele declaraties kan je achteraf bij je zorgverzekeraar indienen. Daarom is het handig om voor de eerste sessie uit te zoeken hoe jij aanvullend verzekerd bent.

De meeste zorgverzekeraars vergoeden op basis van de aanvullende verzekering. Kijk voor een overzicht op https://nvpa.org/verzekeringen/public. Staat jouw zorgverzekeraar hier niet tussen, dan kan het helpen om te controleren of Jongerentherapie Amsterdam wordt vergoed: soms valt een zorgverzekering namelijk onder een van de bovenstaande zorgverzekeraars maar is dit niet altijd duidelijk.

Welke pakket je hebt van de aanvullende verzekering bepaalt de hoogte van de vergoeding per sessie en van het totale jaarbedrag. Kijk op de website van je zorgverzekeraar onder aanvullende verzekering, onder de categorie ‘alternatieve zorg/psychosociale zorg’ of ‘alternatieve geneeswijzen’. Veelal vraagt de zorgverzekeraar om de beroepsvereniging. Jongerentherapie Amsterdam valt onder de beroepsvereniging NVPA of NAP.

Jongerentherapie Amsterdam heeft geen contract met gemeente Amsterdam.

 

Jongerentherapie Amsterdam

AGB 94-60144

AGB 90-54277

KvK 34379714

 

Stephanie van Oorschot

AGB 94-013093

AGB 90-045637

NVPA 104042

NAP ECP-NL-635

NVPANAP AF logo cmyk 100511000051