slide23

 

 

Hulp bij faalangst nodig?

 

 

 

 

Herken je dit?

Vind je het lastig om toetsen of examens te maken? Ben je nooit klaar met leren? Blokkeer je als je een toets of examen maakt? Ben je misselijk van de zenuwen voor een sollicitatiegesprek? Of geldt dit voor jou als je een presentatie voor de klas of je werk hebt? Durf je het podium niet op als je een uitvoering of optreden gaat geven, hoe goed je ook bent in wat je doet? Dan heb je waarschijnlijk last van faalangst.

Hulp bij faalangst nodig?

Omdat je zelf al van alles hebt geprobeerd en het je toch niet lukt om te ontspannen. En wellicht voel je je ook niet begrepen door anderen. Schaam je jezelf dat het jou maar niet lukt! Dit komt vaak voor. Leg maar eens uit waarom het je niet lukt. Zeker als je vaak prima cijfers haalt, thuis en bij vrienden gemakkelijk babbelt. Iedereen geeft je tips of zegt tegen je doe nu maar je best, zet je er nu maar overheen. En dat schiet allemaal geen bal op. En toch wil je van je faalangst af!

Jij hebt een goede reden om spanning te voelen. En dat is zelfs gezond. Want stress heb je nodig om goed te presteren. Er zijn echter 2 soorten stress, een gezonde en een ongezonde. De gezonde is de adrenaline golf die je voelt vlak voor je bv een achtbaan instapt. De ongezonde stress roept allerlei negatieve gedachten en emoties op. En probeer daar maar eens relaxed onder te blijven.

Vaak heb je in de loop van je leven geleerd dat het doen van toetsen of het houden van een presentatie voor een groep eng is. Dat er veel van afhangt om goede cijfers te halen, of goed over te komen.

Therapie helpt jou je faalangst te overwinnen!

Er zijn allerlei manieren om te leren jezelf meer te ontspannen voor je een toets doet of een belangrijk gesprek hebt. Bijvoorbeeld door ademhalingsoefeningen of oefeningen die je leren positief te denken. Dit zijn goede hulpmiddelen tegen faalangst. Maar misschien is dit niet voldoende voor jou. Immers ieder mens is uniek en wat voor jou werkt tegen faalangst, hoeft voor de ander niet te werken.

Wil je leren hoe het bij jou werkt, wat maakt dat jij faalangst hebt en wat jij er aan kan doen om je faalangst te overwinnen? Vraag dan een kennismakingsgesprek voor hulp bij jouw faalangst aan en bel 06 Р28 88 66 68.