relatie2

Overwin je depressie!

Herken je dit?

Ben je erg verdrietig?
Voel je je eenzaam?
Heb je nergens zin in?
Blijf je liever thuis? Wat hangen op de bank of zelfs liever in bed?
Heb je het gevoel dat je leven stilstaat?
Huil je veel?
Of voel je je juist verdoofd, interesseert het je allemaal niet meer?
Ben je liever alleen?
Denk je soms wel eens, dit leven hoeft van mij niet meer?
En gaat het depressieve gevoel maar niet over?

Het kan zijn dat je iets heftigs hebt meegemaakt. Dat iemand waar je veel van houdt, ziek is geworden of zelfs is overleden. Het kan ook zijn dat je niet gelukkig bent met je leven. Omdat je weinig vrienden hebt. Dat je ouders vaak ruzie hebben, dat ze gaan scheiden. Dat je niet weet wat je met je leven aan moet. Dat je het gevoel hebt, dat niemand echt van je houdt, echt in jou is geïnteresseerd. Voor iedereen kunnen er andere redenen zijn om zich depressief te voelen.

 

Therapie gaat je helpen

Verdrietig zijn, hoort bij het leven. Het leven is immers niet altijd leuk. Meestal gaat het verdriet na een tijd voorbij. Maar nu blijf je je depressief voelen. Sommigen proberen je misschien te helpen, maar dit verandert niets. Anderen beginnen jou te mijden, want ze vinden je niet meer leuk nu je zo verdrietig blijft.

Wil je weer uitzicht hebben op een beter leven? Je weer vrolijker voelen, weer zin hebben om dingen met vrienden te doen? Maar weet je niet hoe je dit kan veranderen? Dan is het tijd om hulp in te schakelen. Deze therapie gaat jou helpen.

 

Wat gebeurt er in therapie?

Samen gaan wij op zoek naar de reden(en) van jouw depressie. Dat zijn er misschien meer dan je nu denkt. En we gaan op zoek naar wat jou weer zin geeft in het leven. Hoe klein die dingen ook mogen zijn. Je bent immers meer dan je depressie, ook al voel je dat nu niet.

Therapie is een proces van kleine stappen en zal in jouw tempo verlopen. Soms zal ik je uitdagen om wat verder te gaan, maar altijd zal jij de regie hebben. Het is nu misschien lastig te geloven dat therapie gaat helpen. Maar al veel jongeren die ik heb geholpen, hebben ervaren dat ze zich al tijdens therapie sterker voelen.

Dus gun jezelf therapie zodat jij weer regie krijgt over je eigen leven!